4

nūhou

Pono paha ʻoe e ʻike i kekahi mau ʻike i ka wā e hoʻohana ai i ka monitor maʻi

Hiki i ka mākaʻikaʻi multi-parameter ke hāʻawi i ka ʻike maʻi koʻikoʻi no ka maʻi lapaʻau lapaʻau a me ka nānā ʻana.ʻIke ia i nā ʻāpana koʻikoʻi e like me nā hōʻailona ECG, ka puʻuwai puʻuwai, ke koko oxygen saturation, ke koko, ka hanu a me ka mahana o ke kino i ka manawa maoli.He mea maʻamau maoli ia i loko o nā keʻena mālama kino (ICU), nā lumi hana, nā keʻena pilikia, a me nā wahi mālama olakino ʻē aʻe.

He aha nā mea koʻikoʻi o ka hana ʻaʻole hiki ke mālama ʻia, ke hoʻohana ʻoe i ka monitor maʻi.

1) No ke aha e ʻōlelo ʻia ai e ʻaʻahu mua i nā manamana lima o ka oxygen saturation?

No ka mea, ʻoi aku ka wikiwiki o ka hoʻokomo ʻana i ka lima o ka oxygen saturation finger cuff ma mua o ka hoʻopili ʻana i kahi uea alakaʻi ECG, hiki ke nānā ʻia ka pulse rate o ka mea maʻi a me ke koko oxygen saturation i ka manawa pōkole loa, a hiki i nā limahana lapaʻau ke hoʻopau koke i ka loiloi o nā hōʻailona kumu loa o ka mea maʻi.

deytrd (1)

2) Hiki ke hoʻokomo ʻia ka manamana lima SpO2 a me ke kaomi koko ma ka lālā like?

Hoʻopaʻa ʻia ke kahe ʻana o ke koko i ka wā o ke ana ʻana o ke koko, no laila ʻaʻole pololei ke kahe o ke koko o ka oxygen i nānā ʻia i ke ana ʻana o ke koko.No laila, ʻaʻole i ʻōlelo ʻia ma ke keʻena lapaʻau e hoʻokomo ʻia nā ʻāpana manamana lima o ka oxygen saturation koko a me nā cuffs kiaʻi koko ʻakomi ma ka lālā like.

3) He aha ka ʻokoʻa ma waena o 3-lead a me 5-lead ECG alakaʻi?

Hiki ke loaʻa i kahi alakaʻi ECG 3-lead i kahi ECG ma nā alakaʻi I, II, a me III, aʻo ke alakaʻi ECG 5-lead hiki ke loaʻa i kahi ECG ma nā alakaʻi I, II, III, AVR, AVF, AVL, V.

I mea e maʻalahi a me ka pili wikiwiki, hoʻohana mākou i ke ala hōʻailona kala e hoʻopili koke i nā pad electrode i nā kūlana kūpono.ʻO nā alakaʻi ECG 3-lead he ʻulaʻula, melemele, ʻōmaʻomaʻo a keʻokeʻo paha, ʻeleʻele, ʻulaʻula;ʻO nā alakaʻi ECG 5-lead he keʻokeʻo keʻokeʻo, ʻeleʻele, ʻulaʻula, ʻōmaʻomaʻo, ʻeleʻele.

ʻAʻole like nā kūlana o nā pad electrode i kau ʻia ma nā uea o ke kala like i nā kikoʻī ʻelua o nā alakaʻi.ʻOi aku ka hilinaʻi o ka hoʻohana ʻana i nā pōkole Pelekane RA, LA, RL, LL, a me C no ka hoʻoholo ʻana i ke kūlana ma mua o ka memori ʻana i ke kala.

deytrd (3)
deytrd (2)

4) Loaʻa i kēlā me kēia pākuʻi kahi ala ala, pehea e hoʻonohonoho ai?

Nā kumumanaʻo o ka hoʻonohonoho ʻana i ka alarm: e hōʻoia i ka palekana o nā mea maʻi, e hōʻemi i ka hoʻopilikia ʻana i ka walaʻau, a mai ʻae i ka hoʻopau ʻana i ka hana hoʻāla, ke ʻole hiki ke hoʻopau ʻia i ka wā hoʻopakele.ʻO ka hoʻonohonohoʻana o ka'ōkuhi alarmʻaʻole ia he laulā maʻamau, akā he laulā palekana.

Nā palena alaala: 30% ka nui o ka naʻau ma luna a ma lalo o ka puʻuwai;hoʻonohonoho ʻia ke koko e like me ke kauoha a ke kauka, ke kūlana o ka mea maʻi a me ke koko kumu;hoʻonohonoho ʻia ka saturation oxygen e like me ke kūlana;pono ke lohe 'ia ka leo hoailona ma loko o ka hana a ke kahu;pono ke ala ho'āla i kēlā me kēia manawa e like me ke kūlana Hoʻoponopono a nānā i hoʻokahi manawa i kēlā me kēia neʻe.

5) He aha nā kumu e hōʻike ʻole ai ka monitor ECG i ka nalu?

① ʻAʻole paʻi pono nā electrodes.

Hōʻike ka pale hōʻike i ka hāʻule ʻana o nā alakaʻi, ʻo ia ke kumu o ka hoʻopili pono ʻole ʻia ʻana o nā pad electrode, a i ʻole ka holoi ʻia ʻana o nā pad electrode ma muli o ka hana maʻi.

② Ka hou, lepo

ʻAʻole maʻemaʻe ka mea maʻi a i ʻole ka ʻili, a ʻaʻole maʻalahi ke alakaʻi ʻana i ka uila, ʻo ia ka mea e hoʻopili pono ʻole ai i nā pad electrode.

③ ʻO ka maikaʻi o nā electrodes cardiac

Ua mālama pono ʻole ʻia kekahi mau electrodes, pau a ʻelemakule paha.

④ ʻAʻole pololei ke ala pili

I mea e hoʻopakele ai i ka pilikia, hoʻohana wale kekahi mau kahu hānai i ka pilina ʻekolu alakaʻi i ke ʻano alakaʻi ʻelima o ka monitor, a ʻaʻohe ʻano nalu.

⑤ ʻAʻole pili ka uwea honua

He kuleana koʻikoʻi ka uea honua i ka hōʻike maʻamau o ka nalu.

ʻO ka loaʻa ʻole ʻana o kahi uwea honua kekahi kumu e ʻike ʻole ai ka nalu.

⑥ Ua kahiko a ua haki paha ke kaula.

⑦ ʻAʻole pololei ke kūlana o ka pā electrode

⑧ʻO ka papa ECG, ka laina hoʻohui papa mana nui o ka papa ECG, a he hewa ka papa mana nui.

deytrd (4)

Ka manawa hoʻouna: Iune-20-2023